Sven Co-op viert verjaardag met gratis Steam-release op 22 januari

Eergisteren was het exact zeventien jaar geleden dat Sven Co-op, een coöperatieve mod voor Half-Life, voor het eerst te spelen was voor het grote publiek. Duizenden custom maps en miljoenen downloads later krijgt Sven Co-op aankomende vrijdag een release als gratis stand-alone op Steam.

Deze stand-alone bevat ten opzichte van de vorige versie een waslijst aan bug-fixes en andere verbeteringen, maar ook nieuwe maps en andere content. Om het feest compleet te maken, hebben de makers toestemming van Valve gekregen om de originele singleplayer van Half-Life kosteloos beschikbaar te maken, die vervolgens coöperatief te spelen is zonder dat men het originele spel bezit.

Men heeft daarbij getracht zoveel mogelijk trouw te blijven aan het oorspronkelijke spel, terwijl het wel een uitdaging moet bieden wanneer het met meerdere spelers wordt gespeeld. Verder hebben de makers aangegeven dat dankzij het verkrijgen van de Goldsrc-licentie, waarop Half-Life is gebaseerd, ze de engine van de nodige updates hebben voorzien zodat Sven Co-op een betere ervaring zal zijn dan de doorsnee mod.

De Steamworks-integratie zorgt ervoor dat alles eenvoudig geïnstalleerd en gespeeld kan worden, en dat dit mogelijkheden biedt voor updates en uiteindelijk ondersteuning voor Steam Workshop. Heb je zin om eens een nostalgisch tripje te maken, dan kan dat dus vanaf morgen 22 januari via de Sven Co-op store page op Steam.