'Wall Street gaat flink hoger openen'

De beurzen in New York lijken dinsdag met flinke winst te gaan openen, in navolging van de fors hogere koersen in Europa. Net als op de Europese beurzen krijgt de handel op Wall Street steun van de hoop op nieuwe steunmaatregelen voor de Chinese economie, nadat bekend werd dat de Chinese economie in 2015 de traagste groei heeft laten zien in 25 jaar.

Maandag bleven de beurzen in New York dicht vanwege Martin Luther King Day. Vrijdag ging Wall Street nog hard omlaag. De Dow-Jonesindex eindigde die dag 2,4 procent lager op 15.988,08 punten. De brede S&P 500 verloor 2,2 procent tot 1880,29 punten, waarmee het laagste niveau sinds afgelopen zomer werd bereikt. De technologiebeurs Nasdaq daalde 2,7 procent tot 4488,42 punten.

Beleggers kijken vooral naar de cijfers van enkele toonaangevende bedrijven die dinsdag naar buiten kwamen. Zo liet Bank of America weten dat de winst afgelopen kwartaal met bijna 10 procent is gestegen. Het aandeel gaat voorbeurs omhoog. Ook branchegenoot Morgan Stanley publiceerde resultaten. Het verlies van een jaar eerder werd omgebogen in een winst. Voorbeurs noteert het aandeel een stevige plus.

Johnson & Johnson

Delta Air Lines wist eveneens een verlies van een jaar eerder weg te poetsen, geholpen door de veel lagere olieprijs.

Medisch concern Johnson & Johnson (J&J) kondigde aan 3000 banen te schrappen bij zijn divisie voor medische apparatuur. De ingreep moet leiden tot besparingen van 800 miljoen tot 1 miljard dollar per jaar, waarvan 200 miljoen dollar dit jaar.

Juweliersketen Tiffany gaat flink omlaag voorbeurs na de bekendmaking van een gedaalde verkoop in de kerstperiode. De winstverwachting voor het gehele jaar werd neerwaarts bijgesteld.

Netflix

Nabeurs komen technologieconcern IBM en de aanbieder van internettelevisie Netflix met cijfers.

Er staan geen belangrijke macro-economische gegevens uit de Verenigde Staten op de rol voor dinsdag.

'Wall Street gaat flink hoger openen'
'Wall Street gaat flink hoger openen' (Foto: ANP)