Elia schaart zich achter dreigende Kazim-Richards

Eljero Elia hoopt vurig dat Colin Kazim-Richards sportief revanche neemt, nu zijn ploeggenoot bij Feyenoord zich weer eens heeft misdragen. Kazim-Richards speelt met vuur bij Feyenoord omdat hij eerder deze week een verslaggever van het Algemeen Dagblad bedreigde na een negatieve publicatie. De aanvaller werd daarop uit de selectie van de Rotterdammers gezet door coach Giovanni van Bronckhorst.

De oefenmeester wilde rust creëren op weg naar de topper tegen PSV. Dat haalde echter weinig uit. Zijn ploeg ging zondagmiddag met 0-2 ten onder in de eigen Kuip.

Elia hoopt dat Kazim dit seizoen nog een positieve rol kan vertolken in een ommekeer bij Feyenoord, dat al drie keer op rij niet won. "Dankzij hem is het balletje gaan rollen en speel ik nu bij Feyenoord. Ik hoop dat Colin snel weer aan voetballen toekomt. En dan maakt het niet uit of dat bij Feyenoord of ergens anders is, al hoop ik natuurlijk dat hij bij ons blijft", aldus de buitenspeler tegen Metro.

"Hij zorgt voor positieve energie in de kleedkamer, hij schudt de jonge jongens wakker. Ik heb nooit problemen met hem gehad, net als de rest van het team. Daarom blijf ik achter hem staan", aldus Elia, die zich niet negatief uitlaat over de schijnbaar licht ontvlambare Kazim-Richards.