Bowie-invasie in Britse hitlijst

De afgelopen weekend overleden David Bowie komt met diverse nummers binnen in de officiële Britse hitlijst. Zijn laatste album Blackstar voert de albumlijst aan, terwijl de verzamelaar Nothing Has Changed opnieuw binnenkomt op nummer 5.

Het overlijden van Bowie bracht in Nederland veel teweeg in de hitlijsten. In het Verenigd Koninkrijk, het thuisland van Bowie, is dat niet anders. Naast twee top-10-noteringen staan er nog meer Bowie-albums in de hitlijst. De verzamelaar The Best Of David Bowie 1969/1974 komt binnen op 11, Hunky Dory op 14, The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars op 17. Eén plaats daaronder staat het verzamelalbum Best Of Bowie.

Nog eens vier andere albums, waaronder zijn voorlaatste plaat The Next Day, zijn eveneens binnen de Top 40 beland. Bowie is daarmee dus tien keer in de Britse Album Top 40 van deze week te vinden.

Singles
Ook in de singles-hitlijst is Bowie volop aanwezig. Net als in Nederland domineert Justin Bieber de lijst, maar op nummer 12 staat David Bowie met Heroes. Het nummer is daarmee nu een grotere hit dan destijds in 1977, toen het slechts nummer 24 haalde. Life On Mars komt opnieuw binnen op 16, Starman op 18. Let's Dance en Space Oddity staan gebroederlijk naast elkaar op 23 en 24.

Net buiten de Top 40 zijn nog meer Bowie-tracks te vinden, waaronder de nummers Lazarus (45) en Blackstar (61) van zijn laatste album.

Andere landen
In veel andere landen is een identiek beeld te zien. Het album Blackstar is naast het Verenigd Koninkrijk en Nederland ook op nummer 1 binnengekomen in België, Duitsland, Frankrijk en Zweden. In Frankrijk voert Bowie ook nog eens de singles-hitlijst aan met Space Oddity.

David Bowie
David Bowie overleed afgelopen weekend op 69-jarige leeftijd.