Price schenkt Australië eerste Dakar-overwinning

Toby Price heeft Australië haar eerste eindzege in de Dakar Rally geschonken. De Australiër zag in de slotetappe tussen Villa Carlos Paz en Rosario zijn leidende positie niet meer in gevaar komen. De dagzege ging naar Pablo Quintanilla die Kevin Benavides 1,41 minuten en Helder Rodrigues 2,37 minuten voorbleef.

Price reed vandaag naar een vierde tijd en had in het eindklassement uiteindelijk bijna veertig minuten voorsprong op de nummer twee Stefan Svitko. Quintanilla werd op ruim 48 minuten derde, voor Benavides. Beste Nederlander werd Frans Verhoeven op plek 19 met 5.19 uur achterstand. Hij eindigde vandaag als 45e met ruim een half uur achterstand. Hans Vogels klom dankzij een sterke slotweek op naar plek 23 in het klassement. Rob van Pelt werd 28e.

Kistklassement
De beste kistrijder dit jaar werd Jurgen van den Goorbergh. Deze coureurs hebben slechts één kistje met materiaal bij zich waar ze het de hele rally mee moeten doen. Ze moeten ook zelf sleutelen aan hun machines, wat het extra zwaar maakt. Van den Goorbergh kende net als Vogels een sterkte tweede week en eindigde als 31e in het klassement, maar was wel beste in zijn categorie.

Quads
De eindzege bij de quads was voor Marcos Patronelli die in de slotdagen toesloeg en uiteindelijk vijf minuten voorsprong pakte op zijn broer Alejandro. Brian Baragwanath werd etappewinnaar vandaag en klom dankzij zijn bijna acht minuten winst op naaste concurrent Sergei Karyakin naar de derde plek in de eindklassering, echter wel ruim 1.41 uur achter Patronelli. De Nederlanders Kees Koolen en Bas Nijen Twilhaar waren al eerder in de rally al uitgevallen.