Eerste dagzege Hirvonen in Dakar

Mikko Hirvonen heeft zijn eerste dagzege in de Dakar Rally weten te boeken. De Finse debutant had op de streep in de 481 kilometer lange etappe tussen San Juan en Villa Carlos Paz negen seconden voorsprong op teamgenoot Nasser Al-Attiyah. Derde op 27 seconden was Leroy Poulter die de hele dag aan de leiding had gereden. Ook Giniel de Villiers bleef nog binnen de minuut.

Al-Attiyah zette de laatste dagen vol de aanval in op klassementsleider Stephane Peterhansel die vandaag wederom tien minuten van zijn voorsprong inleverde. De Fransman houdt voor de slotdag genoeg marge over om Peugeot eindelijk weer eens de eindzege te schenken. Beste Nederlander was Erik van Loon die in de slotfase door problemen nog wat tijd verloor. Hij eindigde uiteindelijk als vijftiende op bijna 22 minuten van Hirvonen.

In het klassement bedraagt de voorsprong van Peterhansel op Al-Attiyah ruim veertig minuten. Derde is De Villiers op 1.07 uur. De Zuid-Afrikaan moet doorrijden, want Hirvonen staat slechts vier minuten achter hem. Van Loon is met plek dertien op 5.24 uur de beste Nederlander.

Hirvonen boekt eerste dagzege in de Dakar Rally (Pro Shots/Dppi)
Hirvonen boekt eerste dagzege in de Dakar Rally (Pro Shots/Dppi)