FOK! Wat een weer: winterzonnetje

Vandaag laat de zon hier en daar zijn neus zien. Tevens trekken er winterse buien over het land. Het wordt aardig aan de frisse kant: een maximumtemperatuur van circa 4 graden valt ons ten deel vandaag. 

De wind komt uit het noordwesten en is matig boven land, tot vrij krachtig boven zee. In de ochtend is het aan de kust stormachtig weer met windkracht 8. In het gehele noordelijk kustgebied komen zware windstoten voor. 

Zon op: 08.40 uur
Zon onder: 16.59 uur

User Nijnja maakte niet alleen een foto van de gestrande potvissen, hij wist ook deze prachtige zonsopgang op de foto vast te leggen

Zonsopgang op Texel (Foto: nijnja)
Zonsopgang op Texel (Foto: nijnja)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1219  werden Nederland en Noord-West Duitsland getroffen door de eerste Sint-Marcellus vloed

* In 1362 werd Nederland getroffen door de tweede Sint-Marcellus vloed. Bij deze vloed werden ook Duitsland, Denemarken en Groot-Brittanië getroffen. 

* In 1918 werd de Postcheque en Girodienst gestart, de voorloper van de Postbank, dat in 2009 werd overgenomen door de ING. 

* In 1981 won de Nederlandse hockeyploeg in Karachi voor het eerst in de geschiedenis de Champions Trophy

* In 1547 werd Ivan de Verschikkelijke tot Tsaar aller Russen gekroond.