Veronica (en FOK!) eren David Bowie met speciale Top 40

Veronica brengt vrijdag een eerbetoon aan David Bowie. Het radiostation zendt tussen 16.00 en 20.00 uur een speciale David Bowie Top 40 uit, maakte Veronica donderdag bekend.

De hitlijst is samengesteld door luisteraars van Veronica. Bowies hit Heroes uit 1977 veroverde de eerste plek. Space Oddity eindigde op de tweede positie, Under Pressure met Queen maakt de top 3 compleet. Het nummer Larazus, van Bowies laatste cd Blackstar, is terug te vinden op de veertiende plaats.

David Bowie is een absoluut icoon met vele gezichten en zijn bijdrage aan de popmuziek is van onschatbare waarde, vindt stationdirecteur en dj Erik de Zwart. Meteen na het tragische nieuws van zijn overlijden hebben we besloten om Bowie op deze bijzondere manier te eren. Er is door onze luisteraars massaal gestemd, met als resultaat deze prachtige David Bowie Top 40.

Veronica staat niet alleen met de speciale hitlijst stil bij de zondag overleden zanger. Aansluitend aan de Top 40 begint Countdown Café. Hierin is onder meer een concert van Bowie uit 1988 te horen.

Overigens doet ook FOK! mee aan de verering van de te jong gestorven Bowie. Je kunt namelijk stemmen voor de FOK! Bowie Top 100 allertijden. Deze zal worden uitgezonden op Radio 49.

Veronica eert David Bowie met speciale Top 40
Veronica eert David Bowie met speciale Top 40 (Foto: BuzzE)