19 Nederlandse darters gaan strijden om tourkaart PDC

400 darters hebben zich opgegeven voor een plekje op het hoogste niveau bij de PDC. Deze 400 darters gaan vanaf woensdag via de Qualifying School in Wigan de strijd aan om een felbegeerde tourkaart van de PDC in de wacht te spelen. Deze tourkaart geeft het recht om twee jaar deel te nemen aan de Players Championship, waarna je met goede prestaties op de vloer je kan kwalificeren voor de grote TV-toernooien. 

Ook vele Nederlanders hebben zich opgegeven. Tokan Ata, Jeffrey Beekhuis, Jeffrey Bekema, Jeffrey de Graaf, Ryan de Vreede, Sven Groen, Jerry Hendriks, Leo Hendriks, Vincent Kamphuis, Tommy Legius, Yordi Meeuwisse, Ron Meulenkamp, Mareno Michels, Mark Oosterhuis, Ron Schouten, Joey ten Berge, Jeffrey van de Ven, Michel van der Horst en Dick van Dijk zijn van de partij.

Groen mocht dit jaar meedoen in de voorronde van het WK. Van der Horst en Oosterhuis namen vorig jaar deel aan de Grand Slam of Darts. Per dag winnen de beste vier spelers een Tour Card. Verder wordt er een ranking bijgehouden over alle vier de dagen. De beste spelers die niet rechtstreeks een kaart kunnen bemachtigen, kunnen via de ranking alsnog een Tour Card bemachtigen. Hoeveel kaarten er precies beschikbaar zijn is nog niet bekend. 

Ook voormalig vice-wereldkampioenen Peter Manley, Mark Dudbridge en Kirk Shepherd hebben zich opgegeven. Andere bekende namen zijn Mark Walsh, Barrie Bates and Colin Osborne. Naast Groen gaan ook WK-deelnemers  John Michael, Per Laursen, Mick McGowan, Warrick Scheffer en Thanawat Gaweenuntawong een poging wagen. 

Een complete lijst van deelnemers is hier te vinden. De Q-School begint woensdag en duurt tot en met zaterdag. 

Jeffrey de Graaf is één van de Nederlandse deelnemers aan de Q-School. (PRO SHOTS/Action Images)
Jeffrey de Graaf is één van de Nederlandse deelnemers aan de Q-School. (PRO SHOTS/Action Images)