That Dragon, Cancer vandaag uit op Steam

Kun je 15 euro missen en wil je op een feeltrip gaan, dan is That Dragon, Cancer misschien wel iets voor jou. De game, die het verhaal vertelt over het gevecht van de jonge Joel Green tegen kanker, is vandaag uitgekomen op Steam.

In That Dragon, Cancer volg je Ryan en Amy Green en de gebeurtenissen rondom hun zoon Joel, die op één-jarige leeftijd gediagnostiseerd werd met kanker, en het gevecht met de ziekte na vier jaar verloor in maart 2014. Tijdens het spelen maak je de hoogte-en dieptepunten mee van het hele traject. John en Amy besloten het verhaal van Joel te vertellen via een point-and-click adventure game omdat dit de boodschap beter over kan brengen, en deden dit in samenwerking met andere ontwikkelaars. De volledige omzet van de game komt ten goede aan twee organisaties die Joel hebben verzorgd tijdens zijn ziekte.

De releasedatum valt samen met Joel's verjaardag. Om deze dag te vieren, hebben de ouders een wereldwijd pannenkoekenfeest afgekondigd, wat het lievelingseten van Joel was. Ze roepen iedere speler die zich betrokken voelt met het lot van Joel om vandaag pannenkoeken op tafel te zetten.

That Dragon, Cancer is verkrijgbaar op pc, mac en Ouya.

That Dragon, Cancer vandaag uit op Steam