Darter Waites eenvoudig naar tweede Lakeside-titel

Darter Scott Waites heeft voor de tweede keer Lakeside op zijn naam geschreven, het officieuze wk van dartbond BDO. In een eenzijdige finale wist hij met 7-1 te winnen van de Canadees Jeff Smith. Waites won eerder dit toernooi al in 2013, toen won hij met dezelfde cijfers van Tony O'Shea. 

Waites kwam in de finale 5-0 voor voordat Smith nog een set kon pakken voor de pauze. De eerste twee sets na de pauze gingen ook naar Scotty to Hotty, waarmee hij zijn tweede titel veilig stelde. De Canadees Smith haalde vorig jaar al de halve finale. Dit jaar deed hij het met zeges op onder andere Martin Adams en in de halve finale Richard Veenstra nog net wat beter. 

Zaterdag wist Trina Gulliver haar tiende Lakeside­titel veilig te stellen. Dit ten koste van Deta Hedman die wederom naast de felbegeerde titel greep bij de dames. Donderdag wist Joshua Richardson het jeugdtoernooi van de Lakeside op zijn naam te schrijven door Jordan Boyce te verslaan. Hierdoor is de Engelsman de opvolger van Colin Roelofs.

De darters van de BDO komen eind deze maand naar Assen voor de Dutch Open. Martin Adams zal daar proberen zijn titel te verdedigen. 

Scott Waites voor de tweede keer de beste darter van dartbond BDO. (PRO SHOTS/Action Images)
Scott Waites voor de tweede keer de beste darter van dartbond BDO. (PRO SHOTS/Action Images)