Dagzege Sainz, Loeb pakt leiding terug

Carlos Sainz heeft Peugeot wederom een dagzege in de Dakar Rally bezorgd. De Spanjaard vocht in de zevende etappe van de Dakar Rally tussen Uyuni en Salta een enerverend duel uit met teamgenoot Sébastien Loeb die genoegen moest nemen met plek twee, maar wel de leiding in het klassement terugpakte.

In tegenstelling tot de motoren en quads konden de auto's wel het 336 kilometer in twee gedeelten opgedeelde parcours in Bolivia en Argentinië rijden. Loeb lag in het Boliviaanse gedeelte aan de leiding, maar Sainz pakte in Argentinië de kop en bleef zijn teamgenoot 38 tellen voor. Derde werd Nasser Al-Attiyah met de Mini op ruim drie minuten. De Qatarees bleef Stephane Peterhansel vijf tellen voor. Beste Nederlander was Erik van Loon met plek veertien op een kwartier achterstand. Hij werd wederom getroffen door remproblemen.

In het klassement heeft Loeb nu ruim twee minuten voorsprong op Peterhansel en bijna vijf minuten op Sainz. Al-Attiyah is met zeventien minuten achterstand op plek vier de beste niet-Peugeot. Van Loon staat elfde in het klassement, ruim een uur achter de leider.