Wedkantoren: Kramer en Sablikova topfavorieten EK allround

Als het aan de wedkantoren ligt zijn er twee grote topfavorieten op het EK allround, dat zaterdag om 13.00 uur van start gaat in het Wit-Russische Minsk. Voor winst van Sven Kramer krijg je slechts 1,15 keer de inzet, waarmee hij ruim 80% kans krijgt om de titel wederom te pakken. Martina Sablikova wordt bij de dames iets minder hoog ingeschat, maar met een notering van 1,25 en dus een kans van ruim 75% is ook de Tsjechische de duidelijke topfavoriete.

Bij de dames wordt maar één vrouw gezien als serieuze uitdaagster: Ireen Wüst. De titelverdedigster levert bij EK-winst 3,50 keer de inzet op, terwijl ze bijna 90% kans krijgt om het podium te halen. Antoinette de Jong lijkt de voornaamste kandidate voor plek drie, met daarachter een vrij groot gat naar onder meer de Russische Natalya Voronina en de Nederlandse Marije Joling. 

De bookmakers zien de titelstrijd bij de mannen voor wat betreft het podium als een driestrijd. Kramer is zoals gezegd de topfavoriet, terwijl Denis Yuskov en Bart Swings geacht worden het podium compleet te maken. Voor de Rus krijgt de gelukkige wedder bij winst 7,50 keer de inzet, terwijl een Belgische titel elke euro kan vertienvoudigen. Beiden worden gezien als voornaamste kandidaten voor de tweede en derde plek, met alleen Jan Blokhuijsen, Douwe de Vries en de Noor Håvard Bøkko als serieuze uitdagers.