Liverpool ontsnapt aan blamage tegen Exeter City in FA Cup

Voor Exeter City komt een droom uit nu de ploeg een replay heeft afgedwongen tegen Liverpool in de derde ronde van de FA Cup. Anfield Road zal daarvoor het podium zijn. The Grecians speelden vrijdagavond thuis 2-2 tegen The Reds.

Trainer Jurgen Klopp van Liverpool toonde vooraf geen enkele intentie om het duel met Exeter City vroeg te beslissen. De coach trad zelfs aan met slechts één speler die normaal gesproken zicht heeft op een basisplaats: Christian Benteke. Lucas Leiva behoorde wel tot de selectie, maar zat op de bank.

Niet heel vreemd dus, dat Exeter al in de negende minuut op voorsprong kwam door Thomas Nichols, die zijn directe tegenstander afschudde en de openingstreffer op zijn naam zette. Lang kon Exeter niet van de voorsprong genieten. Drie minuten later kwam een pass van Benteke niet aan, waarna de bal door het defensieve blok niet goed werd weggewerkt. Jerome Sinclair profiteerde optimaal van het buitenkansje.

Exeter mocht opnieuw op een stunt hopen toen Lee Holmes de ploeg vlak voor de rust weer op voorsprong zette. Een kwartier voor tijd trok Brad Smith de score echter gelijk voor Liverpool, zodat een replay moet uitmaken wie er doorgaat in de FA Cup.