Wüst mikt op vierde EK-goud op rij

Ireen Wüst gaat komend weekeinde bij de EK allround in Wit-Rusland op jacht naar haar vierde titel op rij. De 29-jarige schaatskoningin redde eind december haar seizoen met een prima optreden bij de NK afstanden in Heerenveen. Met goud (3000 meter), zilver (1500 meter) en brons (1000 meter) beëindigde ze een periode vol blessureleed en kopzorgen over het uitblijven van een hoofdsponsor voor haar nieuwe ploeg. Met de komst van Justlease.nl kunnen Wüst en haar ploeggenoten voorlopig vooruit.

De vraag is echter of de viervoudige olympische kampioene alweer over voldoende fysieke en mentale hardheid beschikt om haar eeuwige rivale Martina Sablikova uit Tsjechië te weerstaan. Het antwoord zal zondag in Minsk waarschijnlijk op de afsluitende 5000 meter worden gegeven, een afstand die Wüst niet vaak meer rijdt. Viervoudig Europees kampioene Sablikova daarentegen is olympisch en wereldkampioene op dit onderdeel.

Met Wüst, die haar eerste EK-titel in 2008 won, verschijnen ook ploeggenote Antoinette de Jong en Marije Joling (Team Corendon) in Minsk aan de start.

Wüst mikt op vierde EK-goud op rij
Wüst mikt op vierde EK-goud op rij (Foto: ANP)