Nederlanders geklopt op verkorte truck-etappe Dakar

Martin Kolomy heeft de derde Dakar-etappe bij de trucks gewonnen. De gister als vierde geëindigde Tsjech bleef klassementsleider Hans Stacey met zeventien seconden voor. Federico Villagra sleepte namens Team de Rooy de derde plek in de wacht, op een minuut achterstand.

De eerste trucks waren al begonnen aan de proef toen de organisatie vanwege de zware regenval besloot de etappe in te korten tot het derde checkpoint. De Russen van Kamaz leken het meest last te hebben van de omstandigheden: Eduard Nikolaev en Dmitry Sotnikov verloren in het eerste deel van de etappe tien minuten, wat een goede klassering bijna onmogelijk maakte. Regerend Dakar-kampioen Airat Mardeev begon sterk aan de proef, maar verloor vlak voor de finish ruim twintig minuten.

Peter Versluis kon dankzij een vierde positie op twee minuten achterstand zijn tweede plek in het klassement behouden, met een minuut voorsprong op de nummer drie Federico Villagra. De twee hebben met Hans Stacey een klein gat van vijf minuten getrokken naar de nummer vier Gerard de Rooy. Tom van Genugten eindigde de etappe als vijfde op drie minuten van Kolomy en klimt naar de vijfde plek in het klassement.