Volgende Assassin's Creed in 2017 gaat naar Egypte

Volgens anonieme bronnen en een persoon die zich uitgeeft als Ubisoft-ontwikkelaar op 4chan komt er dit jaar geen nieuwe Assassin's Creed. De volgende komt pas in 2017 en zou als codenaam 'Empire' hebben.

Dit zou worden gedaan omdat de franchise eens een goede make-over nodig heeft, zelfs de fans zouden dezelfde gameplay dat de serie al jaren gebruikt beu te worden. De beslissing zou zijn gemaakt na het bugfest-debacle van Assassin's Creed Unity. Assassin's Creed Syndicate viel in de FOK!-review niet in goede aarde, mede door wederom bugs en ondertussen erg simplistische AI die blijkbaar elders als 'kan gebeuren bij een jaarlijkse release' door de vingers worden gezien. Ubisoft heeft sinds de release van de eerste Assassin's Creed in 2007 al negen delen uitgebracht.

De nieuwe Assassin's Creed zou in het oude Egypte afspelen. Hopelijk is dit deel wel vernieuwend en vooral volledig klaar voordat het in de schappen verschijnt. Volgens de 4chan-poster zou je in het spel een slaaf spelen, die losgaat. Er zou weinig te rennen en te klauteren zijn buiten de steden. Als vervoer zijn er paarden en schepen, maar zouden er geen zeeslagen zijn. De kaart zelf zou drie keer zo groot zijn als Black Flag, maar dan als een echte open wereld, zonder de blokken die we tot nu toe gezien hebben in de reeks. Het spel zou gemaakt worden door het team dat eerder Black Flag maakte. Ze willen een meer Witcher-kant op, met een ontwikkeling in je personage en een vernieuwd free-form vechtsysteem. Je krijgt onder andere een adelaar als sidekick. Co-op zou er niet zijn.

Mocht je je shot Assassin's Creed voor dit jaar denken te missen: deze en volgende maand komen er twee delen van de sidescroller Assassin's Creed Chronicles uit en natuurlijk is er nog de film op het eind van dit jaar. En Ubisoft zal niet voor niets assassinscreedcollection.com geregistreerd hebben.

Assassin's Creed Syndicate