Sauber-coureurs zijn geen vrienden van elkaar

Van het Mercedes-duo Lewis Hamilton en Nico Rosberg was het al langer bekend, maar volgens Marcus Ericsson zijn ook hij en Sauber-teammaat Felipe Nasr niet de beste vrienden van elkaar. Hoofdreden daarvan lijkt de onderlinge rivaliteit tijdens hun gezamenlijke GP2-periode. Ericsson fronste dan ook zijn wenkbrauwen toen hij vorig jaar het nieuws vernam dat Nasr het team zou komen versterken. "Toen we aan het jaar begonnen wist ik niet hoe we met elkaar om zouden gaan," stelt de 25-jarige Zweed. "Felipe en ik hebben immers een geschiedenis met elkaar vanuit de GP2."

"We hebben stevige duels uitgevochten," gaat Ericsson verder. "En in alle eerlijkheid zijn we ook niet de beste vrienden. Ik denk ook niet dat dat nodig is om goed samen te kunnen werken. We kunnen goed met elkaar praten en dat doen we normaal gesproken na iedere sessie dan ook. Dat is heel belangrijk, zeker bij een kleiner team omdat wij niet de financiële middelen hebben om maar van alles op de wagen te smijten."

De twee hadden wel een aanvaring met elkaar op het circuit van Austin, tijdens de Grand Prix van Amerika. Na afloop hebben ze met elkaar gezeten om de lucht te schonen. "In Amerika hadden we een meningsverschil. Na de race hebben we dat uitgepraat en alles is 100% in orde. Dat is ook een kwaliteit. Ik ben dan ook blij dat Felipe is gebleven en we volgend jaar weer samen zullen werken."

Ondanks de goede samenwerking en een krachtige Ferrari-motor kwam Sauber vorig jaar overigens niet verder dan een achtste plaats in het WK met slechts 36 punten.