Sankoh weg bij Roda, Buijs komt

Roda JC neemt per direct afscheid van aanvoerder Gibril Sankoh. De verdediger uit Sierra Leone maakt volgens de club uit Kerkrade gebruik van de clausule in zijn contract om tussentijds te vertrekken. De 32-jarige Sankoh verkast naar China, waar hij een overeenkomst voor twee seizoenen heeft getekend bij Meizaou.

Sankoh speelde ruim vijf seizoenen voor FC Groningen en zocht toen het buitenland op. Hij voetbalde achtereenvolgens voor het Duitse Augsburg en het Chinese Henan Jianye. Sinds deze zomer speelde Sankoh als aanvoerder van de Limburgse club.

Roda ziet ook Richmond Boakye vertrekken. De Ghanese huurling van Atalanta Bergamo liet de clubleiding weten dat hij zich niet gelukkig voelt in Kerkrade en keert terug naar de Italiaanse club.

Jordy Buijs verlaat sc Heerenveen en tekent een nieuw contract bij Roda JC. De clubs maakte de transfer van de 27-jarige verdediger donderdag bekend. Buijs stond nog tot het einde van het seizoen onder contract bij de Friese club, maar het het laten ontbinden.

Buijs doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte bij De Graafschap zijn entree in het betaalde voetbal. Na vier seizoenen in Doetinchem kwam hij drie jaar lang uit voor NAC Breda. Sinds het seizoen 2014-2015 speelde Buijs bij sc Heerenveen en kwam in totaal vijftien keer in actie.

Technisch directeur Ton Caanen van de Limburgers: "We zijn tevreden dat Jordy ons per direct komt versterken. Hij is een speler die ervaring heeft in de eredivisie, het Nederlands voetbal kent en direct inpasbaar is in ons elftal."

Buijs van Heerenveen naar Roda JC
Buijs van Heerenveen naar Roda JC (Foto: ANP)