Jan Kooijman stapt over naar KRO-NCRV

RTL-gezicht Jan Kooijman (34) zet zijn carrière voort bij de publieke omroep. Voor KRO-NCRV maakt Jan Kooijman vanaf 2016 programma's voor NPO 1 en NPO 3, maakte de omroep dinsdag bekend. Dennis Weening vervangt Jan Kooijman als presentator van de nieuwe dansshow Battle On The Dancefloor die op 20 januari op RTL 5 begint.

Kooijman is bij RTL een van de vaste vervangers bij RTL Boulevard. Daarnaast was hij jurylid van So You Think You Can Dance. Zijn televisiecarrière begon in 2009 toen hij te zien was als acteur in GTST.

'Ik ben RTL ontzettend dankbaar voor de mooie jaren en alle kansen die mij zijn geboden. De afgelopen jaren kwam ik erachter dat maatschappelijke programma's zoals Levenslang met dwang en Buitenlandse gevangenissen het type televisie is waarin ik graag nog meer stappen wil zetten. Dat ik nu bij KRO-NCRV de kans krijg om dat te doen, geeft mij een zeer grote glimlach die ik de komende tijd nog niet zal kwijtraken.'

Zijn nieuwe werkgever onderzoekt ook de mogelijkheid om Jan een rol te geven in een dramaserie. 'We ontwikkelen volop nieuwe programmering. De maatschappelijke betrokkenheid van Jan past daar erg goed bij. Daarnaast is hij energiek, spreekt de jonge kijker aan en is hij oprecht', zegt mediadirecteur Taco Rijssemus van KRO-NCRV.

Jan is niet de enige die de overstap maakt naar KRO-NCRV. Actrice en presentatrice Marlijn Weerdenburg (Danni Lowinski) en presentator Daan Nieber (Editie NL) gaan hem voor. Weerdenburg krijgt een rol in een nieuwe dramaserie voor NPO 3, Daan Nieber wordt toegevoegd aan het presentatieteam van Keuringsdienst van Waarde en mag met Katja Schuurman een nieuw reisprogramma maken.

Jan Kooijman stapt over naar KRO-NCRV
Jan Kooijman stapt over naar KRO-NCRV (Foto: BuzzE)