Renault betaalde 1 pond voor F1-team Lotus

Renault heeft 1 Britse Pond betaald om eigenaar te worden van het Formule 1-team Lotus, zo hebben de accountants van de Franse automaker bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat de nood bij de vorige eigenaar Genii Capital hoog was. Die investeerder houdt samen met het gelieerde Gravity Motorsports nog wel tien procent in de renstal.

De deal met Renault werd gecompliceerd doordat Genii Capital eerst ruim 6,7 miljoen aandelen over moest nemen van Whiterock Alliance Ltd, waardoor het volledig eigenaar werd van het Lotus F1 Team. Daarna is 90 procent van de aandelen verkocht aan Grigny Ltd, een dochterbedrijf van Renault Developpement Industriel et Commercial. Grigny was in het verleden al eigenaar van het F1 Team toen het onder namen als Benetton en Renault door het leven ging. In het V8-tijdperk leverde Renault via het bedrijf KERS aan de klantenteams.

Vast staat wel dat Renault veel moet investeren in het Formule 1-team uit Enstone, omdat 98,2 miljoen pond aan leningen van de aandeelhouder nog in de boeken van het team staat. Begin volgend jaar zullen de exacte plannen van Renault uit de doeken worden gedaan.