Benedict Cumberbatch getoond als Doctor Strange

Er was al veel bombarie rondom de casting van Benedict Cumberbatch als de Marvel-icoon Doctor Strange. Nu staat hij te pronken op de cover van Entertainment Weekly. Hieronder dus de eerste officiële foto van Cumberbatch in vol ornaat!

Cumberbatch legt in het nummer ondermeer uit wat het allemaal met hem doet om de rol te spelen: "ik moest steeds gekkere en gekkere dingen doen; spreuken uitspreken, ook veel met m'n lichaam dingen doen. Het wordt een zeer gestoorde film, dat kan ik je wel vertellen. Het is echter zo verschrikkelijk leuk om te doen! Ik zou zeggen dat het experiment dat we met z'n allen zijn begonnen zeer goed geslaagd is".

Doctor Strange vertelt in het Marvel-universum over oppermagiër van de Aarde Steven Strange. Hij is degene die de planeet moet beschermen tegen bedreigen van bovennatuurlijke en magische aard. Dit is hij geworden naar aanleiding van een auto-ongeluk, waardoor hij zijn handen niet meer kon gebruiken en dus niet meer zijn werk kon uitvoeren wat hij deed, namelijk chirurg. Werkeloos en in hopeloze toestand ontmoet hij een kluizenaar, genaamd The Ancient One. Die voorziet hem in de kennis die hij nodig heeft.

De film, geregisseerd door Scott Derrickson en met onder andere in de hoofdrollen Rachel McAdams en Tilda Swinton, draait vanaf 3 november 2016 in de Nederlandse bioscopen

Benedict Cumberbatch als Doctor Strange (Foto: Entertainment Weekly)Benedict Cumberbatch als Doctor Strange (Foto: Entertainment Weekly)