'IS sterker dankzij luchtaanvallen'

In een zaterdag verspreide boodschap die van de geestelijk leider van Islamitische Staat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, zou zijn, wordt gesteld dat het uitstekend gaat met het 'kalifaat' van al-Baghdadi's beweging.

"Hoe heviger de oorlog tegen de beweging wordt gevoerd, des te sterker en zuiverder wordt IS." Hij betoogt dat de hele wereld in het geweer tegen IS is. "Het is geen kruisvaarders-oorlog meer tegen ons, want de hele wereld bestrijdt ons nu." De beweging wordt volgens de boodschap niet zwakker maar sterker door de luchtaanvallen die onder meer door de VS, Rusland, Syrië en andere partijen worden uitgevoerd.

In de boodschap die via kanalen van IS is verspreid, bedreigt al-Baghdadi ook Israël: "Met Gods hulp komen we elke dag dichterbij. De Israëli's zien ons binnenkort in Palestina komen."

"De Israëli's dachten dat we Palestina zouden vergeten en dat we zijn afgeleid, maar dat is niet zo. We hebben Palestina geen moment vergeten", aldus al Baghdadi. Het is niet bekend wanneer de opnames zijn gemaakt en waarom al-Baghadi nu over Palestina begint.

'IS sterker dankzij luchtaanvallen'
'IS sterker dankzij luchtaanvallen' (Foto: ANP)