Stoke City bezorgt Van Gaal en Manchester United oudejaarscrisis

Manchester United heeft voor de zevende keer op rij niet gewonnen. De ploeg van Louis van Gaal ging op Boxing Day onderuit bij Stoke City. Het werd 2-0.

De druk op manager Louis van Gaal nam de afgelopen weken al flink toe door het matige spel van Manchester United. De coach deed daar zelf nog een schepje bovenop door afgelopen dinsdag weg te lopen bij een persconferentie. Het uitduel met Stoke City werd vervolgens geen fijne middag voor Van Gaal en de zijnen.

Captain Wayne Rooney werd door Van Gaal verrassend buiten de basis gehouden. Memphis Depay en Daley Blind mochten wel starten in het Britannia Stadium. De start was echter dramatisch voor United, want na nog geen halfuur spelen stond de ploeg al met 2-0 achter. Eerst was het oud-Ajacied Bojan Krkic die profiteerde van een grote fout van Depay, toen de Oranje-international te zacht terugkopte naar doelman David De Gea. Marko Arnautovic (ex-FC Twente) kon zodoende Bojan bereiken die van dichtbij raak prikte.

Vervolgens was het Arnautovic zelf die doel trof. Na 26 minuten spelen nam Bojan een vrije trap, die via de muur bij de Oostenrijker terecht kwam. Zonder aarzelen haalde de aanvaller hard uit en liet hij De Gea kansloos. United was vervolgens niet bij machte om een vuist te maken tegen The Potters.

Deze kopbal van Memphis Depay leverde Stoke City uiteindelijk de voorsprong op. (Bron: Twitter)

Na rust bleef United slap spelen, ondanks dat Rooney als aanjager nog werd ingebracht. Depay moest in de kleedkamer achterblijven en dat betekende al weer de derde keer dat hij in de rust werd gewisseld. Rooney leek belangrijk te zijn toen hij Marouane Fellaini in staat stelde om de aansluitingstreffer te maken, maar de Belgische middenvelder vond doelman Jack Butland van dichtbij.

Zodoende stevende United opnieuw op een nederlaag af, al weer de vijfde van het Premier League-seizoen en de vierde op rij in alle competities. De grote vraag is of Van Gaal aankomende maandag nog trainer is bij The Mancunians, wanneer de ploeg het in eigen huis opneemt tegen het Chelsea van Guus Hiddink.