Steam heeft technische problemen, check je gegevens!

Allemaal even opletten: er is een technisch probleem met Steam wat ervoor kan zorgen dat mensen met je gegevens aan de haal gaan. Wanneer je inlogt op steam en je krijgt de steam-website in een vreemde taal te zien, dan kan het goed zijn dat je bent ingelogd op het account van een ander, hoewel je je eigen gegevens hebt gebruikt. En dat houdt dus in dat je ook bij hun privégegevens kan, zoals betalingsinformatie en e-mailadressen. Dit geldt ook andersom, wat inhoudt dat mensen ook bij jouw account kunnen.

Edit: het gaat hier om een probleem met de cache, de manier waarop pagina's worden weergegeven aan gebruikers. Anderen kunnen niet echt op je account, maar kunnen wel je vertrouwelijke gegevens zien, zoals creditcardgegevens, aankoopgeschiedenis, telefoonnummers en e-mailadressen.  

Op het moment van schrijven is de steam store offline gehaald, vermoedelijk om het probleem te fixen. We houden jullie op de hoogte.

Voor de mensen die momenteel niet op steam ingelogd zijn, is het het beste om steam de komende tijd te vermijden. Ga maar op een console spelen ofzo.

Update 26-12 @ 8:16

Je creditcardgegevens zijn gewoon veilig, omdat je creditcardnummer niet volledig wordt weergegeven. Wel is het mogelijk dat je Naam en Adres automatisch zijn ingevuld als iemand jouw account gebruikte en daaraan probeerde een betalingsmogelijkheid toe te voegen. Volgens diverse gebruikers zouden je persoonsgegevens dan automatisch worden ingevuld. Ook is het mogelijk dat mensen je paypaladres hebben kunnen inzien. Het probleem zou inmiddels zijn opgelost. 

Overigens is het aan te raden om binnen steam gebruik te maken van steamguard. De screenshots die zijn gepost hebben één ding gemeen, en wel dat op de screenshots waarop de steamguardstatus zichtbaar is steamguard niet was ingeschakeld. 

Steam
Steam heeft een lek, check je gegevens!