Van Velde: "Let ook op Daidai Ntab"

Schaatscoach Gerard van Velde van Team beslist.nl houdt niet van voorspellingen, zeker niet op de sprintnummers. "Die onderdelen worden beslist op honderdsten van een seconde. En steeds meer jongens krijgen het kunstje onder de knie. De concurrentie neemt toe en het aantal startplaatsen voor de WK's neemt af. Daardoor wordt de strijd steeds grimmiger. Dat maakt het natuurlijk ook wel weer mooi", zegt de olympisch kampioen van Salt Lake City 2002 (1000 meter) in de aanloop naar de NK afstanden in Heerenveen.

Dankzij Kai Verbij heeft Van Velde al één fel begeerd startbewijs voor de WK afstanden in Rusland (half februari) binnen. "Hij rijdt tot dusver heel stabiel. Kai is nog jong, hij kan daardoor nog wel wat aan snelheid en kracht winnen. Kai doet ook nog genoeg fout, dus er zit nog wel wat rek bij hem in."

Van Velde is in Thialf ook benieuwd naar de prestaties van de eveneens 21-jarige Daidai Ntab, die door een liesblessure in het voorseizoen een terugslag kreeg. "Hij heeft inmiddels gigantische stappen gemaakt."

Van Velde: let ook op Daidai Ntab
Van Velde: let ook op Daidai Ntab (Foto: ANP)