Schaatsploeg Wüst vindt geldschieter

Schaatskoningin Ireen Wüst heeft eindelijk een geldschieter gevonden voor haar ploeg. Het bedrijf Justlease.nl is vanaf de komende NK afstanden de hoofdsponsor. "Blij en opgelucht", reageerde de 28-jarige Wüst donderdag in De Telegraaf. "De sponsor komt op een welkom moment. Fijn ook dat die stress van mijn schouders is."

Wüst richtte in april haar eigen schaatsploeg op. 'Team4Gold' begon zonder hoofdsponsor en aan die zoektocht kwam pas deze week een einde. Justlease.nl, een onderdeel van Terberg Leasing, is voorlopig tot het einde van dit seizoen ingestapt, maar een vervolg tot en met de Winterspelen in 2018 van Pyeongchang ligt voor de hand. "We moeten kijken hoe dit uitpakt, maar het is duidelijk dat het niet onze intentie is om er na dit seizoen alweer uit te stappen", aldus directeur Rogier van Ewijk.

Viervoudig olympisch kampioene Wüst heeft dit seizoen nog weinig laten zien. Ze wist zich niet te plaatsen voor de eerste vier wereldbekers van dit seizoen en pakt komende zondag bij de NK afstanden in Thialf weer de competitie op. ,,Toen ik in april met een eigen ploeg begon had ik niet gedacht dat de zoektocht naar een sponsor zo lang zou duren. Gaandeweg sloop onbewust toch de onrust er een beetje in. Het is fijn dat nu alles voor elkaar is, dat is een mooi contrast met mijn moeizame start van het seizoen", aldus de Brabantse.

Team Justlease.nl noemt in een donderdag uitgebracht persbericht de duidelijke doelstelling van de schaatsploeg: "het behalen van goud tijdens de volgende Winterspelen."

 

Happy to announce the new Team sponsor.... TeamJustlease.nl !! Ready to Rumble!! #teamJustlease

Een foto die is geplaatst door Ireenw (@ireenw) op23 Dec 2015 om 11:23 PST

Schaatsploeg Wüst vindt geldschieter
Schaatsploeg Wüst vindt geldschieter (Foto: ANP)