Skiër Hirscher krijgt bijna drone op hoofd

De World Cup alpineskiën in het Italiaanse Madonna di Campiglio kende bijna een vrij dramatisch einde. De Oostenrijker Marcel Hirscher stond na de eerste run op plek twee en mocht in de beslissende run dus als voorlaatste naar beneden. Dat ging bijna fout voor de Oostenrijker: na een paar poortjes viel plotseling een cameradrone uit de lucht, vlak achter de Oostenrijkse slalomgrootheid. 

De 26-jarige Hirscher ging ongestoord door met zijn run en verdrong zijn landgenoot Marco Schwarz van de eerste plek. Het leverde Hirscher niet de zege op, want die ging opnieuw naar Henrik Kristoffersen. De Noor was maar liefst 1,25 seconden sneller dan Hirscher en won zo zijn tweede slalom op rij. 

De pas 20-jarige Schwarz mocht echter met recht de sensatie van de dag genoemd worden. De jonge skiër uit het B-team - in maart nog vicewereldkampioen junioren - haalde voor de derde keer in zijn loopbaan de tweede run en dus de top-30 in de World Cup. Zijn zeventiende plek na de eerste run wist hij echter nog enorm te verbeteren: hij snelde veertien concurrenten voorbij en eindigde op plek drie. De Zwitser Luca Ärni steeg overigens nog wat verder: hij zette zijn 26e plek na de eerste run om in een sensationele vijfde plaats.