Arrestant ontvreemdt handboeien

Als je je geboeid op het politiebureau bevindt, is dat wellicht een goed signaal dat je moet stoppen met ongein uithalen. Deze les ging echter volledig voorbij aan een 18-jarige student uit Leuven. Deze wist op het politiebureau de handboeien, waarmee hij zelf geboeid was, te ontvreemden.

De student was in de afgelopen nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking van diefstal van een kerstboom. Toen de diender zijn verklaring in de computer invoerde, wist de jongen zich van zijn handboeien te bevrijden en deze te verbergen. Hij werd heengezonden door de politie, zonder dat deze zich er rekenschap van gaf dat hij de handboeien bij zich had.

De diefstal werd pas later ontdekt; de dader werd evenwel direct opgespoord, aangezien camera's zijn daad haarscherp hadden vastgelegd. Voor de jongen in kwestie kan er wellicht nog een naar staartje volgen: hij zal zich nu voor de rechter moeten verantwoorden. Wellicht zal de politie zich nog achter de oren krabben hoe het kan dat een arrestant handboeien weet te ontvreemden. De student zelf houdt er in ieder geval een sterk verhaal voor op feestjes aan over; de handboeien zijn terug bij de rechtmatige eigenaar.

Arrestant ontvreemdt handboeien