Bennie Jolink welkom in Glazen Huis

Normaal-zanger Bennie Jolink is van harte welkom in het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Heerlen. Dan willen Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering hem uitleggen dat niets van de actie 3FM Serious Request aan de strijkstok blijft hangen, zoals Bennie zaterdagavond beweerde tijdens het afscheidsconcert van Normaal in Gelredome in Arnhem.

''We werken al twaalf jaar samen met het Rode Kruis. Jaarlijks verantwoorden we iedere opgehaalde euro'', reageerde Domien Verschuuren maandagavond in RTL Boulevard. "Bennie, kom eens langs in het Glazen Huis. Dat is hartstikke gezellig'', aldus Domien.

Bennie Jolink weigerde toestemming te geven voor een collecte voor Serious Request tijdens het afscheidsconcert van Normaal. Bennie noemde de dj's in het Glazen Huis 'een stel publiciteitsgeile aanstellers met een megasalaris die een beetje voor de show in een glazen huis gaan zitten'. Hij riep zijn publiek op geld over te maken aan KWF Kankerbestrijding.

Giel Beelen ontkende in RTL Boulevard dat Serious Request over zijn hoogtepunt heen is. Hij zei zich niets aan te trekken van kritiek op de benefietactie. ''De actie is altijd in beweging en moet veranderen na al die jaren. Maar het sfeertje is als nooit tevoren."

Bennie Jolink welkom in Glazen Huis
Bennie Jolink welkom in Glazen Huis (Foto: BuzzE)