Jong Ajax zet Volendam opzij

Jong Ajax kan met een goed gevoel de winterstop in. De jeugdige Amsterdammers wonnen de allerlaatste officiële competitiewedstrijd op de Nederlandse velden van dit kalenderjaar met 2-0 van FC Volendam.

Al voor rust stond de eindstand op het scorebord. Robert Muric had als eerste succes in het beloftenelftal van Ajax, vervolgens was Sam Hendriks trefzeker vanaf elf meter. Keeper Diederik Boer hield ondertussen het doel van Ajax keurig schoon.

Na rust kreeg Volendam de kans om op zijn minst langszij te komen. Bert Steltenpool kwam eerst net tekort om binnen te tikken en was later niet doortastend genoeg bij een grote kans, waardoor Diederik Boer nog kon ingrijpen. Tien minuten voor tijd miste Erik Schouten een strafschop. Hendriks wist kort voor tijd aan de andere zijde de 3-0 niet te maken.

Jong Ajax zet Volendam opzij (Foto: ANP)