WK Darts: Van Gerwen ontsnapt in bizarre partij tegen Eidams

Michael van Gerwen is het wereldkampioenschap darts begonnen met een bizarre openingspartij tegen René Eidams. De wereldkampioen van 2014 kwam zonder legverlies 2-0 voor, maar wist toch pas Eidams in de verlenging van de vijfde set te verslaan. 

Van Gerwen liep zonder al te veel moeite uit naar 2-0 in sets zonder een leg weg te geven. Met een 122-finish wist Eidams dan toch zijn eerste leg van de partij te pakken en pakte even later met een 103-finish ook verrassend de derde set.

Eidams ging door en pakte met 3-0 de vierde set, waardoor er een beslissende set nodig was. Na vijf legs op een rij voor de Duitser was er eindelijk weer een leg voor Van Gerwen, waarna Eidams met een 88-finish weer op 1-1 kwam. Het werd 2-2, waardoor er een verlenging nodig was. Er moest met twee legs verschil worden gewonnen. 

Van Gerwen bleef in de verlenging rustig waar bij Eidams de zenuwen toch begonnen op te spelen. Mighty Mike hield zijn eigen leg en in de zesde leg liep hij eindelijk weg om het met een 90-finish de partij af te maken. De Brabander treft in de volgende ronde Darren Webster, die te sterk was voor John Henderson.