Suárez schiet Barcelona naar finale

FC Barcelona heeft conform de verwachtingen de finale bereikt van het WK voor clubs in Japan. De Spaanse winnaar van de Champions League bleek donderdag in het Nissanstadion in Yokohama ook zonder de vedetten Lionel Messi en Neymar veel te goed voor Guangzhou Evergrande: 3-0.

Luis Suárez kon het zonder zijn vaste maatjes in de voorhoede ook alleen af. De oud-Ajacied scoorde driemaal tegen de Chinese opponent, die maar af en toe gevaarlijk werd en alleen in de beginfase.

Suárez had pas zes minuten voor rust voor het eerst succes. Op dat moment was al volstrekt duidelijk dat de 1-0 een kwestie van tijd was. Vlak na rust was het opnieuw raak. De Uruguayaan controleerde de bal, aangeleverd door Andrés Iniesta, met de borst en knalde via de vaak uitstekende doelman Li Shuai raak.

Finale

Halverwege de tweede helft maakte Suárez zijn derde uit een strafschop. Scheidsrechter Joel Aguilar uit El Salvador legde de bal op de stip na een buiteling van Munir El Haddadi. Deze trapte in de grond en viel volgens de wet van de zwaartekracht. Huang Bowen was toevallig te dicht in zijn buurt, tot grote frustratie van zijn befaamde trainer Luiz Felipe Scolari. De ervaren Braziliaan was al ontdaan door het uitvallen van Zou Zheng met een zware blessure. De middenvelder heeft vermoedelijk een been gebroken.

De Braziliaan Neymar en Messi ontbraken door fysieke problemen. De Argentijnse spits haakte op het laatste moment af door nierklachten. Barcelona staat zondag in de eindstrijd tegenover de Zuid-Amerikaanse kampioen River Plate.

Suárez schiet Barcelona naar finale (Foto: ANP)