Nintendo en Napster brengen muziekdienst naar Wii U

Voor de oudgedienden blijft het een bekende naam met een illegaal tintje, maar vanaf morgen werken Nintendo of Europe en Napster samen om de nu verworden streaming muziekdienst toegankelijk te maken op Nintendo’s Wii U-systeem. Er komt morgen een gratis downloadbare app beschikbaar voor Wii U-bezitters.

Wii U-bezitters met een Napster Unlimited-abonnement krijgen via hun Wii U-systeem toegang tot de volledige Napster-dienst. Met het touchscreen van de Wii U GamePad is het heel makkelijk om te zoeken naar bepaalde nummers, albums of artiesten, of om te bladeren op basis van genre, de populairste albums, nummers en artiesten.

Het touchscreen van de Wii U GamePad kan ook worden gebruikt om toegang te krijgen tot honderden door beheerders gekozen radiostations die muziek draaien op basis van genre, artiest, thema of stemming, en afspeellijsten. Wii U- bezitters hebben ook toegang tot hun eigen bibliotheek met favoriete nummers en persoonlijke afspeellijsten die ze maakten in de Napster-app voor smartphones en tablets, of via de webdienst van Napster. Wii U-bezitters die nog geen lid zijn van Napster kunnen zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen op de Napster-website.

Napster naar Wii U (Foto: Nintendo)