Scholen Los Angeles weer open na dreiging

De meer dan duizend scholen in Los Angeles die dinsdag dicht bleven vanwege een 'geloofwaardige' terreurdreiging, gaan woensdag weer open. Leerlingen krijgen dan, indien gewenst, psychologische hulp.

De dreiging die via e-mail binnenkwam is hoogstwaarschijnlijk een grap. Volgens burgemeester Erci Garcetti heeft onderzoek van de FBI uitgewezen dat het om een valse melding gaat.

De scholen zouden worden aangevallen met bommen en geweren. Daarop werd het zekere voor het onzekere genomen. "Ik denk dat het belangrijk is deze voorzorgsmaatregel te nemen in het licht van wat er onlangs is gebeurd", zei een politiewoordvoerder. Hij doelde op de schietpartij in San Bernardino, waar veertien mensen omkwamen.

Kritiek
De sluiting in het op een na grootste schooldistrict in de Verenigde Staten had gevolgen voor 640.000 leerlingen. Ongeveer 1500 gebouwen zijn geïnspecteerd.

Op een persconferentie in Los Angeles riepen de autoriteiten de bevolking op het besluit om de scholen te sluiten niet te bekritiseren als achteraf blijkt dat er niets aan de hand is. "Kritiek is makkelijk als je geen verantwoordelijkheid hebt voor de veiligheid van de leerlingen en staf."

Scholen Los Angeles weer open na dreiging
Scholen Los Angeles weer open na dreiging (Foto: ANP)