Supportersvereniging betaalt boete FC Twente

FC Twente kreeg eerder vandaag een boete opgelegd naar aanleiding van de problemen met de Doyen-contracten. Deze boete hoeven ze echter niet te betalen. De Vriendenkring, een supportersvereniging van de Tukkers, heeft besloten het bedrag van 42.250 euro als gift over te maken.

"Met verbijstering hebben we kennis genomen van het besluit van de licentiecommissie om de club ongenadig hard te straffen voor (vermeende) misstanden van 2 personen", laat De Vriendenkring in een reactie op hun website weten. "De club bestaat 50 jaar en wij als vereniging bestaan ook al bijna 50 jaar. In al die jaren hebben we de club gesteund, in goede maar ook in slechte tijden. Dat zullen we ook nu doen en daarom hebben we besloten tot een gift."

"Een prachtig gebaar van onze oudste en grootste supportersvereniging", schrijft FC Twente op de officiële website. "De Vriendenkring is opgericht in 1966 en heeft de club altijd gesteund, in goede en slechte tijden. Het illustreert nog maar eens de grote betrokkenheid van onze achterban."

"De steun die wij elke dag weer voelen doet iedereen bij FC Twente ongelooflijk goed. Het geeft ons alleen nog maar meer energie om onze club weer daar te brengen waar ze hoort. Een gezonde club in het hart van het Nederlands voetbal."

Naast de boete werd ook de licentie van FC Twente voorwaardelijk ingetrokken. Dat betekent dat de ploeg wel in de Eredivisie mag blijven spelen, maar men moet wel aan strikte voorwaarden gaan voldoen, die nog worden opgesteld. Ook mag de formatie van trainer René Hake de komende drie seizoenen niet in Europa spelen.

Supportersvereniging betaalt boete FC Twente (Pro Shots / Peter Lous)
Supportersvereniging betaalt boete FC Twente (Pro Shots / Peter Lous)