'Tales of' viert verjaardag op alle fronten

Tijdens een Japanse livestream is er veel bekendgemaakt over de uit te komen 'Tales of'-spullen naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de serie. De franchise krijgt een nieuwe game op consoles, een game op smartphone en er werden meer details over de anime bekendgemaakt.

In onderstaande trailer van Tales of Berseria zien we hoofdpersonage Velvet, die graag een wel erg lelijk handje wil helpen met het uitroeien van wolven. Laiphaset, de jongen die lijkt op een koorknaap, is de zachtaardige in het verhaal, en hij zou een belangrijke rol in het spel spelen. De makers breiden het 'Linear Motion Battle System' van vorige games weer uit.

Je teamleden hebben alle vrijheid om te gaan en te staan tijdens een gevecht en de camera kan in alle hoeken gedraaid worden tijdens het vechten. De speciale vaardigheden, artes genaamd, kun je op alle vier de actieknoppen mappen en je kunt weer combo's maken. Het klinkt allemaal vrij vertrouwd, maar volgens Bandai Namco moet de besturing weer zorgen voor een snelle en frisse start in de serie. Iedereen moet het kunnen oppakken, maar volgens ons was dat al geen probleem in vorige delen.

Tales of Berseria komt volgend jaar uit in Japan voor PlayStation 3 en PlayStation 4. Het moet raar lopen als er geen Westerse release later komt. Zoals gewoonlijk weer veel later dan Japan.

Tales of the Rays is de naam van de smartphone-game. Bandai Namco heeft er een eerste teasertrailer voor uitgegeven, maar hier zien we niet hoe het zal spelen. Of eigenlijk zien we helemaal niets, op wat art-style na. De schrijver van Abyss en Symphonia werkt weer aan deze game. Het spel komt uit op iOS en Android.

Bandai Namco liet weten dat de al aangekondigde anime Tales of Zestiria the X gaat heten. Het verhaal gaat door met de gebeurtenissen uit het al uitgekomen spel Tales of Zestiria. De anime wordt gemaakt door Ufotable en zal in 2016 al uitgezonden worden. In Japan uiteraard, maar er zullen vast ondertitelaars zo vriendelijk zijn om ons te helpen de boel te begrijpen.