Winnaar Måns Zelmerlöw gezicht Songfestival

Måns Zelmerlöw staat ook komend jaar op het podium van het Eurovisie Songfestival. De Zweedse zanger, die het liedjesfestijn dit jaar won, is in 2016 een van de presentatoren. Dat maakte de organisatie maandag bekend.

Måns wordt bijgestaan door presentatrice en comédienne Petra Mede. Ook zij is geen onbekende van het songfestival, Petra presenteerde de show ook in 2013 toen het Eurovisie Songfestival plaatsvond in Malmö.

'Ik ben heel blij nogmaals deel uit te maken van het Eurovisie Songfestival', reageert Måns, die het liedjesfestijn dit jaar won met het nummer Heroes. Hij kijkt ernaar uit om naast Petra op het podium te staan. Ook die heeft zin in de presentatieklus. 'Het is onvoorstelbaar dat ik weer de eer heb deel om uit te maken van het Eurovisie Songfestival. Dit samen met Måns Zelmerlöw mogen doen is een droom die uitkomt.'

Het Eurovisie Songfestival vindt plaats in Stockholm. De halve finales zijn op dinsdag 10 en donderdag 12 mei. De finale vindt plaats op zaterdag 14 mei. Namens Nederland neemt Douwe Bob deel.

Winnaar Måns Zelmerlöw gezicht Songfestival
Winnaar Måns Zelmerlöw gezicht Songfestival (Foto: BuzzE)