Bruma: "Zeker niet kansloos tegen Atlético"

Jeffrey Bruma gelooft niet dat PSV op voorhand kansloos is in de ontmoeting met Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League. De PSV-verdediger verwacht twee duels vol strijd, zei hij maandag in een eerste reactie op de uitkomst van de loting voor de knock-outfase. "Het is een topploeg met fantastische spelers. Het is een goed georganiseerd team en daar zullen we ons tegen moeten wapenen. Als je realistisch bent is Atlético op papier de betere ploeg, maar we zijn zeker niet kansloos en ik wil ons niet nu al afschrijven. Ik hoop dat we voor een stunt kunnen zorgen", aldus de PSV'er.

"Je kunt het ook slechter treffen", wees hij op Real Madrid, FC Barcelona en Bayern München tegen wie hij zich met PSV veel minder kansen durfde toe te dichten. "Je moet het positief bekijken." Bruma was blij dat niet een van de drie grootmachten uit de balletjes rolde. "Je bent en blijft een sportman. Je wilt graag zover mogelijk komen."

"Zij zullen wel blij zijn, denk ik. Het is voor ons misschien wel een voordeel als ze ons als underdog zien, maar dat betwijfel ik met zo'n geslepen trainer", zei hij over de fanatieke Argentijnse coach Diego Simeone.

Bruma zag op televisie hoe Atlético Madrid zich zondagavond aan de top van de Spaanse competitie nestelde met evenveel punten als FC Barcelona. "Hun samenspel valt op. Ze vechten voor elkaar, ze maken meters voor elkaar en lossen elkaars fouten op. Ze spelen met het mes tussen de tanden. Het worden zeker lekkere duels", aldus de verdediger over de strijdlust van de Spanjaarden. "Ik hou daar wel van. Het wordt leuk voor mij."

Bruma: zeker niet kansloos tegen Atlético
Bruma: zeker niet kansloos tegen Atlético (Foto: ANP)