Minieme verschillen bij World Cup rodelen Park City

De World Cup rodelen in het Amerikaanse Park City leverde dit weekeinde weer een aantal zeer spannende wedstrijden op. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd de winst behaald met een verschil van minder dan een tiende van een seconde. 

Bij de dames was de Amerikaanse ploeg op eigen baan weer erg sterk. De 21-jarige Summer Britcher pakte een week geleden in Lake Placid nog de derde plek en haar eerste podium, dit keer was ze niet te verslaan. Door in beide runs de snelste tijd neer te zetten kon alleen landgenote Erin Hamlin - vorige week de winnares - in de buurt blijven: Hamlin gaf 0,077 seconden toe. Het duo werd gevolgd door de Duitse Dajana Eitberger op 0,233 seconden. World Cup-kampioene Natalie Geisenberger haalde opnieuw het podium niet en werd op 0,237 seconden vierde.

Chris Mazdzer ging bij de mannen van start in het gele leidershesje van de World Cup en daar kon de Amerikaan goed mee omgaan. Na de eerste run zat alles overigens nog bijzonder dicht bij elkaar: de Oostenrijker Wolfgang Kindl stond tweede op 0,020 seconden, voor de Duitsers Felix Loch (+0,046), Ralf Palik (+0,087) en Johannes Ludwig (+0,093). Wereldkampioen Semen Pavlichenko kende een crash, maar de Rus wist de finish nog te halen. In de tweede run was Mazdzer opnieuw de snelste. Kindl bleef 0,096 seconden van hem verwijderd en werd tweede, voor Loch op 0,127 seconden. De spannende tweede run van de mannen is hier te kijken.

Bij de dubbels was de zege eindelijk voor de olympisch kampioenen Tobias Wendl en Tobias Arlt uit Duitsland. Ze versloegen rivalen Toni Eggert en Sascha Benecken met 0,475 seconden, maar de strijd om de derde plek was een stuk spannender. Die ging uiteindelijk naar de Oostenrijkers Peter Penz en Georg Fischler, die de verrassende Letten Oskars Gudramovics en Peteris Kainins 0,001 seconden voorbleven. Nog eens 0,008 seconden verderop eindigden de Russen Alexandr Denisyev en Vladislav Antonov op plek vijf.