Kristoffersen slalomt Hirscher op ruim een seconde

Skiër Henrik Kristoffersen heeft zondag in het Franse Val d'Isère de eerste slalom van het World Cup-seizoen gewonnen. De Noor sloeg vooral in de eerste run een flink gat naar de concurrentie, van wie de twee grootste uitdagers in de tweede run zelfs de finish niet haalden.

De eerste run werd een geheel Noorse aangelegenheid, want op 0,31 seconden van Kristoffersen stond Sebastian Foss-Solevaag verrassend op plek twee. Hij werd gevolgd door de Fransman Alexis Pinturault, die een dag eerder door een blessure de reuzenslalom nog oversloeg. Op 0,99 seconden van Kristoffersen was de vierde plek voor de oude rot Julien Lizeroux, die zo het uitzicht had om voor het eerst in bijna zes jaar - met daarin veel zwaar blessureleed - weer richting het podium te mogen. Marcel Hirscher kende een slordige run en moest op 1,66 seconden genoegen nemen met de achtste plek.

In de tweede run liet Hirscher dan toch zijn klasse zien en zette hij uiteindelijk veruit de snelste tijd van allemaal neer. Dat bleek genoeg om onder meer Felix Neureuther en Lizeroux in te halen, waarna Pinturault onderuit ging. Foss-Solevaag miste al na enkele seconden een poortje en lag er dus ook uit. Kristoffersen kon de grote voorsprong op Hirscher niet helemaal behouden, maar aan de finish was er nog wel 1,09 seconden over. Neureuther pakte de derde plek. 

Kristoffersen op weg naar zijn eerste zege van het sizoen (Foto: Getty)