School mag homo's weren

Een clubje van Baptisten is erin geslaagd om een vrijstelling af te dwingen op het verbod op discriminatie in de Amerikaanse staat Tennessee. Een religieuze school heeft hiermee in het vervolg het recht om leerlingen wiens levenswandel in tegenspraak met de bijbel is, te weren.

Homoseksuele leerlingen kunnen voortaan geheel legaal gediscrimineerd worden op de Carson-Newman University. Hetzelfde geldt voor ongetrouwde moeders, vrouwen die een abortus hebben ondergaan en zelfs studenten die misschien zwanger zijn. De natte droom van de SGP in het kort. Een rechter heeft onlangs bekrachtigd dat deze religieuze intolerantie niet in tegenspraak is met het Eerste amendement van de grondwet van de Verenigde Staten.

'Wij hebben het recht op discriminatie en wanneer je ons dat recht ontzegt, dan is dat discriminatie', is zo ongeveer de logica die de advocaat van de school hanteert in de brief die is gestuurd naar het Ministerie van Onderwijs. Randall O'Brien, relikneus en de directeur van de school, legt het als volgt uit: "Dit is wat wij zijn als christelijke universiteit. Dit zijn onze religieuze principes. In een veranderende wereld willen wij graag bevestigen dat dit is wat wij zijn en wat onze bedoeling is."

Het is overigens niet de eerste keer dat de advocaat in kwestie via dergelijke procedures het recht op discriminatie heeft afgedwongen bij de rechter. Zo'n dertig scholen hebben eerder een ontheffing gehad op het verbod op discriminatie.