Toro Rosso maakt overuren voor nieuwe wagen

Door de lange onzekerheid over welke motor er komend seizoen achterin de Toro Rosso van Max Verstappen zal liggen, heeft het team enige achterstand opgelopen met het ontwerp van de nieuwe wagen. Om die achterstand in te lopen wordt er momenteel nonstop gewerkt in de fabriek. Sinds bekend is dat er volgend jaar Ferrari-motoren zullen worden gebruikt, wordt er 24 uur per dag, zeven dagen in de week in ploegendiensten gewerkt aan de nieuwe racewagen.

"Dat doen we omdat we op tijd klaar willen zijn voor de eerste test," meldt teambaas Franz Tost aan Autosport. "Wat Toro Rosso betreft kunnen wij dat zelf prima organiseren. De meeste van onze leveranciers gaan straks echter tien dagen dicht vanwege kerst, en dat is wel een probleem voor ons." Normaal gesproken werkt het team alleen de laatste paar dagen voordat de wagen klaar moet zijn 24 uur per dag. Nooit eerder deed het dat voor zo'n lange periode. "We houden dit systeem aan van december tot half februari, dus ongeveer twee en een halve maand." 

En dat is gunstig voor Verstappen en teamgenoot Carlos Sainz. Zij zullen komend seizoen proberen het puntentotaal van 67 te overtreffen. De eerste wintertest van het seizoen zal plaatsvinden van 22 tot en met 25 februari op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona.