Ark: Survival Evolved volgende week naar Xbox One

Ark: Survival Evolved, de actie-survivalgame die sinds juni dit jaar via Steams Early Access speelbaar is op pc, maakt volgende week woensdag in dezelfde hoedanigheid zijn debuut op Xbox One. Of en wanneer PlayStation 4 een Early Access-mogelijkheid krijgt is niet bekend.

De game wordt aangeboden via Xbox One's Game Preview-programma, een platform vergelijkbaar met Early Access van Steam, en gaat 35 dollar/euro kosten. Via Steam is de game inmiddels speelbaar op Windows, Mac OS X en Linux. Het Game Preview-programma stelt de ontwikkelaar, in dit geval Frontier Developments, in de gelegenheid om de game alvast te koop aan te bieden terwijl deze nog in ontwikkeling is. Het succesvolle Elite: Dangerous van dezelfde makers doorliep hetzelfde traject.

In Ark: Survival Evolved probeer je je staande te houden tussen dino's en allerhande onplezant ongedierte. Basissen bouwen, craften, dinosaurussen tammen, drive-by shootings vanaf een T. rex, het is van alles wat. De titel valt in ieder geval goed in de smaak, want nadat in juni van dit jaar al een miljoen exemplaren verkocht waren, was dat in oktober al het dubbele. De definitieve versie van Ark: Survival Evolved, die gepland staat voor juni 2016, zal VR-support hebben voor zowel PlayStation VR als Oculus Rift.