Derde seizoen voor The Leftovers een feit

HBO-topman Michael Lombardo heeft in een verklaring laten weten dat er een derde en tevens laatste seizoen voor The Leftovers onderweg is. Na een succesvol tweede seizoen is het volgens HBO de keuze geweest van bedenkers Damon Lindelof en Tom Perrotta om met seizoen drie af te sluiten.

"Met groot enthousiasme verwelkomen we het ongekende talent van de gehele cast en crew achter The Leftovers terug op de set voor een derde en laatste seizoen", aldus Lombardo. "Deze serie heeft zich bewezen als een van de meest onderscheidende shows die ons netwerk kent".

The Leftovers draait om (de gevolgen van) een bizarre gebeurtenis: twee procent van de mensheid verdwijnt plotseling van de aardbodem, zonder enige verklaring of aanleiding. De serie speelt zich drie jaar na dit voorval af en volgt mensen die beetje bij beetje de draad weer op proberen te pakken, maar de wereld is niet meer hetzelfde. In de serie is een grote rol weggelegd voor The Guilty Remnant, een soort nihilistische sekte waarvan de leden alleen nog witte kleding dragen, beginnen met kettingroken en stoppen met praten.

Enkele dagen geleden verzamelde een groep fans van de serie zich voor een pand van HBO, geheel in stijl van de hierboven genoemde Guilty Remnant, om te pleiten voor een volgende seizoen. De wens lijkt te zijn uitgekomen. Lees hier de FOK!-review van het eerste seizoen van The Leftovers.