Scherm langs drukste deel A20 bij Rotterdam

Rijkswaterstaat heeft langs de A20 in Rotterdam een geluidsscherm van 3,5 kilometer geplaatst. Donderdag is het officieel in gebruik genomen. Het scherm staat bij één van de drukste stukken snelweg: tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein. Het moet de geluidsoverlast verminderen en de leefomgeving verbeteren. Dat meldde Rijkswaterstaat.

"Bij de uitvoering moest rekening gehouden worden met de metro en de trein die het scherm kruisen", aldus Rijkswaterstaat. "Het geluidsscherm staat op zeer korte afstand van de vangrail. Op sommige locaties zelfs minder dan een meter. Dat is deels vanwege ruimtegebrek en deels vanwege het effect: hoe dichter bij de weg hoe meer geluidsreductie."

"De gemeente vindt een goede leefomgevingskwaliteit in de stad heel belangrijk", aldus de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (Mobiliteit, D66). "Ook met het oog op gezondheid."

Het scherm in Rotterdam is het sluitstuk van een reeks van vijf nieuwe schermen langs snelwegen in Zuid-Holland. De andere vier staan langs de A12, A13, N11 en de A15/A16.

Scherm langs drukste deel A20 bij Rotterdam
Scherm langs drukste deel A20 bij Rotterdam (Foto: ANP)