Vrouwelijke Link is misschien een blijvertje

In een interview met Zelda-producer Eiji Aonuma gaf hij aan dat het nieuwe personage Linkle niet perse een eendagsvlieg. Ze wordt nu geintroduceerd in Hyrule Warriors Legends, maar de producer gaf aan dat hij haar in zijn achterhoofd houdt voor nieuwe avonturen.

Volgens Aonuma voelt Linkle niet raar in The Legend of Zelda-universum. Linkle is al eerder gespot in promotiemateriaal voor het originele Hyrule Warriors, maar kwam niet door de strenge keuring van de Zelda-producer. Koei Tecmo wilde haar de zus van Link maken en dat was uit den boze. Alleen Aryll is bekend als zus van de goedgemutste held in The Legend of Zelda: The Wind Maker en daar kon geen familie meer bij.

Voor de 3DS-versie probeerde Koei Tecmo het weer met Linkle, maar dan als wannabee heldin, iets waarin Nintendo wel heil zag, zeker in combinatie met de reacties van de fans. Ze is geen standaard Link met vrouwelijke kleren aan zoals je ziet in onderstaande video, maar een fervent gebruikster van dual-wielding kruisbogen.

Hyrule Warriors Legends komt in maart uit voor 3DS. De nieuwe personages zullen dan ook op de originele Wii U-versie verschijnen.