Ziggo plukt uitzendrechten Premier League weg bij FOX

Ziggo Sport zal vanaf volgend seizoen het voetbal uit de Premier League gaan zenden. De zender heeft uitzendrechten voor de drie seizoenen in handen. Dit laat de zender donderdag weten in een persbericht. Vanaf augustus zal het Engelse voetbal te zien zijn op de sportzender. Ziggo Sport kaapt hiermee een van de belangrijkste voetbalpakketten weg bij FOX Sports. 

"Afgelopen jaar zijn we erin geslaagd om de uitzendrechten van de Spaanse Primera División voor meerdere jaren te verlengen, vandaag kunnen we met trots bekend maken dat ook de Engelse Premier League vanaf augustus 2016 live te zien zal zijn op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal", aldus Will Moerer directeur van Ziggo Sport. 

Duels uit de Engelse competitie zullen dus zowel worden uitgezonden op het 'gratis' kanaal 14, als ze zenders die voorheen onder de naam Sport1 bekend waren. De zender die sinds 13 november in de lucht is en Jack van Gelder als boegbeeld zendt naast Engels en Spaans voetbal ook Formule 1, basketbal, hockey, rugby, Davis Cup-tennis en atletiek uit. Vanaf augustus 2016 komt het Engelse voetbal daar dus bij. 

Rupert Murdoch, eigenaar van FOX Sports, krijgt vandaag ook in Duitsland een dreun te verwerken. De Premier League zal volgend seizoen in Duitsland niet meer via Sky te zien zijn, maar via Perform