Sint haalt pasje vaker uit portemonnee

In de aanloop naar het sinterklaasfeest wordt flink geshopt in Nederland. Volgens schattingen van de Betaalvereniging Nederland trokken Nederlanders de afgelopen dagen ook vaker hun betaalpas dan vorig jaar rond deze tijd.

Zaterdag was de feestdagenpiek in de pin- en creditcardtransacties al duidelijk zichtbaar. De Betaalvereniging schat dat mensen toen bij elkaar 13,6 miljoen keer met een pasje betaalden. Dat is bijna een vijfde meer dan op een normale zaterdag en komt neer op een stijging van 6 procent ten opzichte van de vergelijkbare zaterdag vorig jaar.

Zondag, maandag en dinsdag lag het aantal kaarttransacties wel weer een stuk lager. Maar ook deze dagen werd meer met een pasje betaald dan normaal en meer dan vorig jaar in de week voorafgaand aan 5 december.

Nederlanders trekken de afgelopen jaren over het algemeen vaker een pasje. Volgens de Betaalvereniging is er elk jaar een lichte toename zichtbaar. Het recordaantal kaartbetalingen op één dag dateert van dinsdag 23 december 2014. Toen werd er naar schatting ruim 14,7 miljoen keer met de pinpas of creditcard afgerekend.

Sint haalt pasje vaker uit portemonnee
Sint haalt pasje vaker uit portemonnee (Foto: ANP)