Afellay scoort voor winnend Stoke City in League Cup

Ibrahim Afellay heeft dinsdagavond zijn eerste doelpunt gemaakt voor Stoke City. Zijn goal was de openingstreffer in het duel met Sheffield Wednesday (2-0). Door de zege staat zijn club in de halve finale van de League Cup.

De Nederlandse middenvelder haalde na een halfuur een voorzet vanaf de achterlijn in een keer uit de lucht en plaatste zijn schot in de verre hoek achter keeper Joe Wildsmith. Phil Bardsley bracht een kwartier voor het laatste fluitsignaal de eindstand op het scorebord. In Stoke-on-Trent stonden dinsdag in totaal vier Nederlanders op het veld. Erik Pieters en Marco van Ginkel kregen ook een basisplaats bij Stoke. Bij de tegenstander was Glenn Loovens de aanvoerder.

Manchester City bereikte de halve finale van het bekertoernooi dinsdag door een overwinning op Hull City (4-1). De thuisploeg kwam laat op gang. Wilfried Bony (ex-Vitesse) scoorde na tien minuten. Zijn vervanger Kelechi Iheanacho en Kevin De Bruyne (twee keer) lukte dat pas in de slotfase. Andrew Robertson maakte voor de bezoekers de eretreffer. Everton versloeg Middlesbrough met 0-2.

De laatste kwartfinale gaat tussen Liverpool en Southampton. De club van trainer Ronald Koeman krijgt de Reds woensdagavond op bezoek.

Afellay scoort voor Stoke in League Cup
Afellay scoort voor Stoke in League Cup (Foto: ANP)